Osaka, Japan part 1 ”Walk like a supermodel You are”

IMG_9451

IMG_9457

Tässä maassa on taikaa. En tiedä johtuuko se siitä, että olen  ensimmäistä kertaa Aasiassa, vain vaan siitä että on kulunut liian kauan aikaa siitä kun viimeksi matkustin, mutta täällä on tilaa hengittää. Ihmisiä on monta kertaa enemmän kuin Suomessa ja vilskettä piisaa, mutta  silti mieleni on tyyni. Tänne voin hukkua ja olla joku muu. Tosin blondina olen japanilaisten silmissä paikallinen nähtävyys.. Joten kuten Saara sanoi ”Walk like a supermodel koska sua katsotaan joka tapauksessa”.

En osaa japania, en puhua enkä lukea joten pieniä haasteita riittää. Tosin jo ensimmäisenä päivänä opin ostamaan junalippuja automaatista, matkustamaan yksin junalla ja jopa vaihtamaan junaa!

Vaikka kieli tuottaa haasteita, muuten kaikki täällä tuntuu sujuvan hyvin loogisesti. Koskaan en ole selvinnyt lentokentältä ulos niin nopeasti kuin täällä. Junia menee muutaman minuutin välein ja liikenne kulkee sujuvammin kuin Suomessa.

Junista on ruuhka-aikoina varattu vaunuja erityisesti naisten käyttöön, johtuen mahdollisista lähentely yrityksistä täysissä junavaunuissa. Naisvaunujen pysähtymispaikat on merkitty laitureille punaisin kirjoituksin.

IMG_9459

Japanilaiset ovat junien käytön suhteen hyvin samanlaisia kuin suomalaiset. Ikkunapaikat täytetään ensin, sitten istunaan kiltinnäköisten viereen mutta kukaan ei istu gaijinin (eli ulkomaalaisen) viereen ennen kuin on pakko.. Tulipahan tuokin koettua. On hieman orpoa olla täydessä junavaunussa ainut ulkomaalainen kun kaikki vilkuilevat sinua salaa, mutta ehkäpä siihen vielä tottuu.

Mainokset

Tietoja Sissi

I´m a journalism and visual media student studying in Dublin who loves travelling, vintage, cooking and being girly.
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s